SENTINȚĂ/ Un polițist acuzat pentru 7 aprilie a fost ACHITAT

Radu Starinschi, fostul șef al Poliției Criminale a Comisariatului sectorului Centru, acuzat că ar fi maltratat un tânăr în aprilie 2009, a fost achitat.

Sentința a fost pronunțată în această dimineață de către magistratul Vladimir Brașoveanu de la Judecătoria sectorului Centru.

INTERVIU: Moldova a intrat pe cea mai mare piaţă energetică

Directorul Secretariatului Comunităţii Energetice spune că ţara noastră împreună cu cele din regiune are nevoie de o strategie regională pentru a preveni crizele. Chiar dacă Republica Moldova nu face parte din UE, ea va fi reprezentată în structurile energetice şi gaziere din Europa.

Negocieri incerte pe subiectul transnistrean

Astăzi, Chişinăul şi Tiraspolul vor încerca să oficializeze tratativele întrerupte în 2006. Întâlnirea de la Moscova este privită cu optimism de reprezentanţii Moldovei. În timp ce autorităţile pleacă în Rusia cu o poziţie clar definită, specialiştii spun că aceste negocieri au fost create pentru a tărăgăna soluţionarea conflictului.

Promo-Lex a numărat: Chirtoacă – 50,66%, Dodon – 49,34%

Asociaţia Promo-Lex a numărat în paralel voturile celui de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de primar de Chişinău. Potrivit rezultatelor obţinute de Asociaţie, Dorin Chirtoacă a acumulat 50,66%, iar Igor Dodon – 49,34%.

Ca şi data trecută, Asociaţia Promo-Lex a obţinut rezultate foarte apropiate de cele prezentate de CEC. Potrivit celor 300 de

Ion Petrescu: Chisinaul intre logica NATO şi defensiva Rusiei

Optimismul cu care preşedintele interimar, al celui de-al doilea stat românesc, priveşte apropiatele discuţii de la Moscova - privind statutul viitor al teritoriului transnistrean, deşi bun ca mesaj, pentru electoratul propriu şi pentru diplomaţia rusă -, ar trebui ajustat din raţiuni pragmatice.

Dorin Chirtoacă: ”Nu cred că în istoria Republicii Moldova a existat un astfel raport de forță ”

”Alegerile pentru Primăria Chișinău au demonstrat că fiecare vot contează, iar participarea la vot a fost decisivă. Amintiți-vă  de ora 3:00, când monitoarele arătau un raport de 50,1 la 49,99. Nu cred că în istoria Republicii Moldova a existat într-un scrutin un raport de forță atât de strâns, diferența fiind la acel moment de doar 50 de voturi”,  a declarat luni dimineața, 20 iunie, primarul

Dorin Chirtoacă a câştigat alegerile

Candidatul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă a câştigat alegerile pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău. Potrivit rezultatelor prealabile afişate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după procesarea a 100% de procese verbale, candidatul Pl a învins cu 50,60% din voturile alegătorilor. Contracandidatul său comunist, Igor Dodon, a obţinut 49,40% din voturi.

Medvedev exclude că va candida împotriva lui Putin

Dmitri Medvedev a declarat că ar vrea un al doilea mandat la preşedinţia Rusiei, dar a respins posibilitatea ca el şi premierul Vladimir Putin să candideze unul împotriva celuilalt la alegerile din 2012, relatează Financial Times, în ediţia electronică de duminică.

Rezultate finale: Dorin Chirtoacă - primar de Chișinău!

Dorin Chirtoacă a fost reales primar al capitalei pentru încă 4 ani. Candidatul PL a acumulat 50,6% din voturi, devansându-l cu 1,2% pe comunistul Igor Dodon. entru Chirtoacă au votat 186,9 mii de alegători, cu 4422 mai mulți față de Dodon.

 

Sursa: jurnal.md

Bloggerul rus, arestat la Chișinău, ar putea face 15 ani de închisoare

Scriitorul și bloggerul rus, Eduard Baghirov, arestat la Chișinău acum 3 zile, ar putea fi condamnat de la 4 până la 15 ani de închisoare.
Despre aceasta a anunțat publicistul rus, Serghei Minaev, colegul și prietenul lui Baghirov.

Chisinaul alege intre “trecut” si “viitor”

Lupta dintre comunisti si liberali pentru Primaria Capitalei a intrat pe ultima suta de metri la Chisinau. Locuitorii capitalei de peste Prut vor decide astazi daca doresc sa se intoarca inspre trecutul comunist sau unul orientat spre valorile europene. Astfel, rata

Moldova mai saraca decat Uzbekistan si foarte aproape de Nicaragua

Global Finance a realizat un top al celor mai bogate tari din lume, iar potrivit acestuia, Moldova este mai saraca decat Uzbekistan sau Vietnam si mai "bogata" decat Pakistan sau Nicaragua.

Topul țărilor dușmane Rusiei

Deși se considera că America este dușmanul numărul unu al Rusiei, lucrurile stau un pic altfel. Cele mai ostile țări Rusiei sunt: Georgia (50%), Letonia (35%), Lituania (34%), Statele Unite ale Americii (33%) şi Estonia (30%).

Kelemen Hunor despre reorganizarea administrativă: Nu exclud posibilitatea ca locuitorii din Harghita şi Covasna să iasă în stradă

Liderul UDMR Kelemen Hunor nu exclude posibilitatea ca locuitorii din Harghita şi Covasna să iasă în stradă şi să protesteze paşnic faţă de reorganizarea administrativ-teritorială, apreciind că protestul este un mijloc democratic prin care oamenii pot să îşi

Rusia Unită: Moscova nu recunoaște Transnistria deoarece Chișinăul promovează o politică diferită față de Tbilisi

"Federația Rusă va fi bucuroasă dacă în rezultatul negocierilor, Republica Moldova şi Transnistria vor ajunge la un compromis. Acesta trebuie să fie reciproc avantajos, iar Federaţia Rusă nu va accepta ca poporului transnistrean să-i se impună ceva contra

Studiu Octavian Sergentu: „Rusia: între dilema identitară şi busolă geopolitică”

Octavian SERGENTU, politolog şi jurnalist, absolvent al Universităţii „Babeş- Boliay”, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative, studii de master la Institutul de Studii Internaţionale în anii 2000-2001; Este autorul cărţilor GEOPOLITICA, Casa de Editură

Gazpromul va exploata zacamantul de petrol Sahalin-6

In timp ce Japonia aduce petrolul tocmai din Venezuela, la Forumul Economic de la Sankt Petersburg directorul Rosnedr A. Ledovskih a declarat ca Gazpromul si-a manifestat interesul in exploatarea zacamantului Sahalin-6. Rezervele zacamantului Sahalin-6 sunt evaluate la 600 de milioane de tone de petrol si 190 de miliarde de metri cubi de gaz.

Ucraina va ceda intreprinderile strategice in schimbul unei noi reduceri la gaz

 

 

 

 

Guvernul ucrainean este foarte ingrijorat de preturile crescande la gaz. Gazprom si Naftogaz au semnat in data de 19 ianuarie 2009, prin intermediul Yuliei Timoshenko, doua contracte:

Marian Lupu şi Victor Ianukovici au stat de vorbă, după ce în Ucraina a fost interzis drapelul roşu sovietic

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, l-a telefonat, la 17 iunie, pe preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu. Interlocutorii au discutat despre “starea relaţiilor bilaterale, posibilităţile de dezvoltare şi aprofundare a cooperării în toate sferele

Rusia deschide un „coridor verde” pentru investitorii din întreaga lume

Rusia poate preface în viaţă proiectul dezvoltării modernizate şi poate întreprinde unele măsuri pentru a minimaliza riscurile externe, a declarat preşedintele Rusiei Medvedev la deschiderea Forumului Economic Internaţional de la Sankt-Petersburg.

Free Joomla! template by L.THEME