Ambient şi Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă spectacolul „Balul” la Târgu Mureş

Ambient şi Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în premieră la Târgu Mureş spectacolul „Balul” în regia lui Radu – Alexandru Nica. Evenimentul va avea loc luni, 31 ianuarie 2011, ora 19:00 pe scena Teatrului Naţional Târgu Mureş. Biletele au fost puse în vânzare la agenţia de la Palatul Culturii, str. George Enescu nr. 2. Preţul unui bilet este de 20 lei, respectiv 10 lei cu reducere. Reprezentaţia în premieră de la Târgu Mureş este un eveniment susţinut de Ambient cu scopul de a promova arta în diferite centre urbane din ţară şi pentru a menţine treaz interesul comunităţii pentru evenimentele culturale.

Câştigător al unui premiu UNITER, regizorul Radu – Alexandru Nica pune în scenă o istorie a României din anii 1920 – 2000, şi nu oricum, ci fără cuvinte. „Balul” este un spectacol de gest, dans şi mişcare în care muzica reprezintă un element cheie. Proiectul a fost realizat special pentru Programul Sibiu 2007 – Capitală Culturală Europeană, fiind prezentat mai apoi la Liverpool Capitală Culturală Europeană în 2008.

Pornind de la un spectacol al companiei Théâtre du Campagnol, prelucrat apoi de Ettore Scola în filmul „Le Bal”, producţia Teatrului Naţional sibian reconstituie o istorie colectivă prin destine personale jucate de doisprezece actori ce se transformă de la un deceniu la altul. „România trecută şi România prezentă se întâlnesc la intersecţia gesturilor care au asfaltat istoria. Balul este spectacolul României turnate în corpul mare – istoria colectivă, şi corpul mic – individul”, a declarat Mihaela Michailov, unul dintre co-autorii scenariului. Reunind o distribuţie de excepţie (Mihai Alexandru, Florin Coşuleţ, Simina Contraş, Diana Fufezan, Adrian Matioc, Adrian Neacşu, Gabriela Neagu, Cătălin Pătru, Ofelia Popii, Viorel Raţă, Codruţa Vasiu, Pali Vecsei) spectacolul Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu se bucură de contribuţia unor creatori recunoscuţi pe plan internaţional: Helmut Stürmer – decor, Vasile Şirli – muzică, Carmen Coţofană – coregrafie şi Maria Miu – costume.

Reprezentaţia de la Târgu Mureş face parte din turneul naţional al teatrului sibian realizat cu sprijinul companiei Ambient. Primul spectacol derulat în cadrul acestui parteneriat a avut loc anul trecut, pe data de 26 octombrie, la Cluj Napoca, unde „Electra” în regia lui Mihai Măniuţiu s-a bucurat de un succes răsunător.

 

Despre Ambient. Ambient este o companie al cărei capital este integral românesc şi a cărei principală activitate e comercializarea materialelor de construcţii, finisaje şi amenajări interioare. Înfiinţat în 1993, Ambient a inaugurat primul DIY din România, în aprilie 2002, la Sibiu. Ambient acoperă întreg centrul ţării cu o reţea de 12 centre comerciale şi 2 depozite logistice.

 

Pentru cei dornici să îşi contruiască o locuinţă sau să îşi renoveze casa, ca şi pentru companiile de construcţii, Ambient este un partenere de încredere care se implică direct în soluţionarea tuturor dificultăţilor. Mai multe detalii despre Ambient sunt disponibile la adresa www.ambient.ro.

 

Free Joomla! template by L.THEME