Tkaciuk: Marşul Unirii din 16 septembrie poate fi epilogul lui ,,7 aprilie 2009″

Ideologul Partidului Comuniştilor, Mark Tkaciuk, notează într-o analiză publicată pe site-ul Enews.md că marşul unionist programat pentru ziua de 16 septembrie şi la care vor participa 10 000 de persoane poate fi un epilog al datei de 7 aprilie 2009, iar puterea reprezentată Ghimpu, Plahotniuc, Chirtoacă, Filat, ,,aşteaptă cu nerăbdare” acea ,,duminică sângeroasă” şi ,,ultimul masacru victorios”.

Potrivit deputatului comunist, marşurile unioniste organizate anterior la Cahul şi la Bălţi au avut drept scop provocarea PCRM la anumite acţiuni de răspuns cu scopul discreditării acestei formaţiuni şi cu scoaterea acesteia în afara legii, prin adoptarea legii care interzice utilizarea simbolurilor comuniste. Totodată, Tkaciuk consideră că un alt scop urmărit de putere prin aceste marşuri este „trezirea, în sfîrşit, din adormire, a electoratului de dreapta”.

,,Am un sfat pentru cei care au de gând să participe la luptele între gladiatori din 16 septembrie, care sunt dispuși să fie complice la acel haos penal: să fie pregătiţi să fie şi victime aleatorii ale misiunii”, mai precizează liderul PCRM.

În finalul analizei sale, Mark Tkaciuk îşi îndeamnă susţinătorii să rămână ,,surzi la propaganda urii a regimului”, să fie calmi şi să redevină pasionaţi atunci când vor reconstrui împreună Republica Moldova.

InfoPrut aminteşte că Platforma Civică Acţiunea 2012 a anunţat organizarea unui marş de amploare în Chişinău, la data de 16 septembrie, la care sunt aşteptate să participe peste 10 000 de persoane.

Sursa: infoprut.ro

Free Joomla! template by L.THEME