Biblioteca Naţională a României în Proiecte culturale europene - Proiectul REDISCOVER (2009 – 2010)

În cadrul programului de cooperare europeană, Culture Program 2007 – 2013,  Biblioteca Naţională a României participă, în perioada 2009 – 2010, la  proiectul iniţiat de Biblioteca Naţională a Cehiei „REDISCOVER” (Reunion of Dispersed Content: Virtual Evaluation and Reconstruction).

Pornind de la obiectivele specifice ale acestui program de a oferi un suport circulaţiei transnaţionale  a operelor şi bunurilor

Ucraina va declasifica arhiva KGB

 

Autoritatile ucrainene pot declasifica documentele privind fostii informatori KGB pentru a „face cutatenie in societate”, declara Ana Gherman, adjunctul sefului administratiei prezidentiale de la Kiev.

Potrivit ei, Ucraiana va elabora o lege care va legifera transferul materialelor de arhiva a securitatii la Institutul Memoriei Nationale. „Atat timp cat nu avem o lege nu putem oferi documetele KGB spre examinare publicului” , a declarat reprezentantul administratiei prezidentiale ucrainene.

(inforusia.ro)

Nezavisimaia Gazeta: Occidentul incearca sa profite de pe urma neintelegerilor dintre Rusia si Transnistria

Astazi la Chisinau va avea loc o intalnire a reprezentantilor din Republica Moldova si Transnistria (parti implicate in conflict) privind solutionarea conflictului transnistrean. La negocieri vor participa si mediatori din Rusia, Ucraina si OSCE, precum si observatori din partea SUA si UE. In ultimii ani, interesul pentru regiune si-au manifestat tot mai insistent UE, SUA, Germania si

Vlad Filat: ”Referendumul pentru limba rusă nu va trece pragul electoral”

Un eventual referendumul pentru conferirea statului de limbă oficială limbii ruse nu va trece pragul electoral, este convins premierul Vlad Filat.

Summit tensionat al AIEA, la Viena

La Viena, au început lucrările celei de-a 54-a Adunări Generale a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică. Discuţiile au loc într-un context tensionat şi pe fondul unei înfruntări legate de arsenalul nuclear israelian.

Mai precis, ţările arabe doresc să impună adoptarea unei rezoluţii, cu caracter simbolic, e drept, prin care Israelul să fie invitat să semneze Tratatul de Neproliferare a Armelor Nucleare. Această iniţiativă nu reprezintă de altfel o noutate. Anul trecut a fost adoptată deja, cu o slabă majoritate, o rezoluţie cu acest conţinut.

SONDAJ: Daca alegerile ar avea loc azi, tinerii voteaza PLDM si PL - 39,37%/24,68%

"Mi-e in cot de referendum" - asa si-au motivat tinerii din Republica Moldova absenta de la urne in timpul referendumului constitutional din 5 septembrie, care a esuat anume din cauza prezentei scazute la vot.

Cel putin asa arata un sondaj realizat online, pe un esantion de 2414 persoane cu varste intre 18 si 35 de ani, de catre SCL Elections, o agentie de cercetare comportamentala, experta in influentare si persuasiune.

Mii de polonezi au cerut o investigatie internationala a catastrofei aviatice de langa Smolensk

Asociatia “Katyn-2010” a adunat mai mult de 270 de mii de semnaturi in favoarea cererii de a se incepe o investigatie internationala a imprejurarilor in care a avut loc catastrofa aviatica in care a murit presedintele Poloniei Lech Kaczinsky.

Rusia a acceptat o listă cu 140 de exportatori moldoveni de fructe şi legume

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc, aflat în vizită de lucru la Moscova,  s-a întîlnit astăzi cu Ministrul Agriculturii al Federaţiei Ruse, Elena Scrînnic. La întrevedere a participat şi Alexei Dancvert, şef al Serviciului de stat al Rusiei, responsabil pentru calitatea produselor de origine vegetală importate în această ţară.

Ahmed Zakaiev a declarat cu putin timp inainte de a fi retinut: Razboiul continua si acum

Cu putin timp inainte de a fi retinut Ahmed Zkaiev a declarat pentru Radio Svoboda:

“Razboiul din Cecenia continua ca si in 2010. pur si simplu are alte forme, s-a raspandit in tot Caucazul de Nord. Din acest motiv eu nu impartasesc, din pacate, optimismul, legat de declaratiile ca in Cecenia sau Caucazul de Nord situatia este stabila. Cunosc realitatea.

Marian Lupu: „Chisinaul este obligat sa aiba relatii bune cu Rusia, iar UE este inca prea departe de Moldova”

Presedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, considera ca Republica Moldova trebuie sa dea dovada de pragmatism in relatiile cu partenerii externei pentru ca „tara e pe cont propriu in conditiile in care Europa si lumea sunt in profunda criza economica”, comunica DECA-press.

Ministrul rus al apararii a declarat ca Rusia este gata sa respinga orice atac indreptat asupra Osetiei de Sud si a Abhaziei

Ministrul Apararii al Federatiei Ruse Anatolii Serdiukov a declarat ca Rusia este gata sa respinga orice atac indreptat impotriva Osetiei de Sud si a Abhaziei.

Fortele si subunitatile Ministerului Apararii FR, care se afla in cele doua baze militare din Abhazia si Osetia de Sud sunt suficiente pentru a reactiona la orice evolutie a situatiei din aceasta zona.

Mafia poate distruge Republica Moldova

Lovitură grea dată imaginii alianţei de guvernare de la Chişinău! La mai bine de un an de la preluarea puterii, dosarele de rezonanţă sunt torpilate la nivelul procuraturii şi al instanţelor de judecată, elemente ale crimei organizate se fac tot mai vizibile şi tot mai des se invocă fenomenul mafiei.

Ameninţările capitalismului amoral

După 20 de ani de exerciţiu democratic în România ameninţările la libertatea presei sunt în continuare cât se poate de reale şi nu pot fi atribuite decât în mică măsură instituţiilor statului.

Traian Băsescu vs George Soros

Preşedintele, Traian Băsescu, a criticat, după reuniunea Consiliului European, politica UE care a acordat până acum mai multă încredere ONG-urilor decît autorităţilor guvernamentale în ce priveşte problematica romilor.

Summitul UE: despre criză şi politica externă

Şefii de stat şi de guvern europeni s-au întrunit la Bruxelles pentru consultări legate de reguli stricte pentru statele cu deficit din zona euro şi de priorităţile de politică externă. Ambele teme se anunţă dificile.

Free Joomla! template by L.THEME