Germania va cere la ONU dezarmarea globală

Germania se va implica la Naţiunile Unite pentru o dezarmare globală, a anunţat ministrul de externe de la Berlin, Guido Westerwelle. Politica externă a Republicii Federale este o politică a păcii, a declarat şeful diplomaţiei germane pentru televiziunea publică ZDF. Vicecancelarul Westerwelle a mai spus că nu există o platformă mai potrivită decât ONU pentru o implicare mai mare în scopul extinderii cooperării şi echilibrului pe plan internaţional. Germania vizează obţinerea unui loc permanent în Consiliul

România susţine o eventuală implicare a Rusiei în scutul antirachetă al NATO

România este deschisă spre identificarea unor noi oportunităţi de cooperare pragmatică cu Moscova în cadrul Consiliului NATO-Rusia, inclusiv în domeniul apărării antirachetă, în condiţiile în care există un interes al părţii ruse în acest sens, a declarat ministrul de externe, Teodor Baconschi.

Şeful diplomaţiei române a participat miercuri, la New York, la reuniunea ministerială informală NATO – Rusia, informează MAE.

Intrevedere Vladimir Țurcan-Valeri Kuzmin

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chisinau, Valeri Kuzmin a avut întrevederi ieri cu liderul partidului Moldova Unită, Vladimir Ţurcan, informează agenţiile moldoveneşti de ştiri. Diplomatul rus şi-a exprimat speranţa că partidele din Moldova vor putea să depăşească actuala criză politică si că relaţiile dintre Federaţia Rusă şi Moldova se vor dezvolta pe toate planurile. „Rusia este

Posibile convorbiri neoficiale la Viena în formatul 5+2 asupra reglementării problemei transnistrene

Săptamina viitoare ar putea avea loc la Viena, convorbiri neoficiale in formatul complet al negocierilor pentru solutionarea conflictului transnistrean. Potrivit declaratiei făcute Europei Libere de ministrul reintegrării, Victor Osipov, mediatorii şi observatorii – adica OSCE, Rusia si Ucraina plus Uniunea Europeană si Statele Unite – aşteaptă ca şi reprezenţatii Tiraspolului să fie de acord cu reluarea oficială a negocierilor, întrerupte în 2006.

Sursa: europa libera

Hillary Clinton: Nato și Rusia nu sînt adversare

Secretarul general al Alianţei Nord Atlantice, Andres Fogh Rasmussen a declarat, după convorbirile avute cu repezentantii Moscovei la New York, ca Alianta se afla pe calea solidă de îmbunătăţire a relaţiilor sale cu Rusia. Secretarul de stat american, doamna Hillary Clinton a spus că Statele Unite nu cred că NATO şi Rusia sunt adversari şi a cerut reintrarea in vigoare a tratatului

PG solicită ridicarii imunității lui Voronin

MIhai Ghimpu, preşedintele Parlamentului, da citire cererii Procuraturii Generale de a-l lipsi pe Anatolie Papuşoi, fostul şef al Agenţiei de Stat "Moldsilva", de imunitate de deputat pentru a fi supus perchiziţiei şi arestului de către procurori. Anatolie Papuşoi este acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu atunci când a transmis în arendă terenurile foresteriere de la Ţiganca, Ivancea şi Rotunda unor SRL-uri. 

Firmele oligarhului român Vântu se judecă cu Guvernul şi Banca Naţională a Moldovei

Un grup de companii, în frunte cu Tabor Projects Limited, din Cipru, şi SC PSV Company SA, a acţionat în judecată Banca Naţională a Moldovei, Guvernul Republicii Moldova şi Banca de Economii a Moldovei. De menționat că în spatele acestor firme stă miliardarul român, Sorin Ovidiu Vântu.

Este contestată legalitatea emiterii Ordonanţei BNM de lichidare a Investprivatbank

Oficial britanic: Sperăm ca Rusia să dea semne de retragere a trupelor din Transnistria

Sperăm că până la summit-ul OSCE din decembrie, Rusia să dea semne de retragere a trupelor din Transnistria. Declaraţia îi aparţine lui David Lidington, ministrul britanic pentru Europa.

"Mi se pare că dintre toate conflictele îngheţate din fosta Uniune Sovietică, cel transnistrean este cel care ar trebui să

Fostul ministrul al securitatii din RM: „Sunt tâmpiţi cei care cer deconspirarea agenţilor KGB”

 

Fostul ministru al Securităţii, Anatol Plugaru, consideră că agenţii care au lucrat pentru Uniunea Sovietică, iar ulterior pentru Republica Moldova, reprezintă patrimoniul naţional al ţării noastre şi nu are rost să fie deconspiraţi.

„Sunt tâmpiţi cei care cer să-i deconspirăm pe agenţii care au lucrat pentru interesele Republicii Moldova. Este un lucru normal ca aceştia să fie deputaţi sau miniştri, atât timp cât nu au săvârşit crime”, a declarat Plugaru în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, la Jurnal TV.

NATO vrea retragerea trupelor ruse din Georgia şi R. Moldova

În reuniunea informală a Consiliului NATO-Rusia, desfăşurată miercuri la New York, secretarul de stat american, Hillary Clinton, a cerut Alianţei Nord Atlantice şi Rusiei să coopereze în domenii ca apărarea antirachetă, doctrinele militare, controlul drogurilor şi al armelor convenţionale din Europa, relatează romania-actualitati.ro.

Hillary Clinton a respins, însă, iniţiativa Moscovei privind o nouă arhitectură de securitate în Europa propusă de preşedintele Dmitri Medvedev anul trecut.

Procuratura Serbiei a impiedicat revenirea in tara a vaduvei lui Slobodan Milosevici

Vaduva fostului presedinte sarb Slobodan Milosevici, Miryana Markovici nu va putea reveni in Serbia din Rusia. Procuratura de la belgrad a prelungit termenul in dosarele penale in care aceasta este anchetata.

Procuratura a facut unele schimbari in acuzatia adusa Miryanei Markovici in anul 2002 cu privire la incalcarea legii si care expira in data de 13 octombrie 2010.

Potrivit comunicatului Ministerului de Justitie Miryana Markovici este acuzata de contrabanda de tigari de dimensiuni mari efectuata in anii’90. Se presupune ca printre complici erau colaboratori ai serviciilor secrete si ai vamii.

Miryana Markovici in varsta de 68 de ani intentiona sa se intoarca in patrie dupa expirarea termenului de judecata. Dupa rasturnarea regimului Milosevici impreuna fiul sau Marko ea s-a ascuns pe teritoriul Rusiei, unde a primit azil politic.

Autoritatile americane sunt nemultumite de politica canalului de televiziune Russia Today

Potrivit ziarului The Independent, redactia americana a canalului rus de televiziune Russia Today este suspectata de difuzare de informatii cu caracter extremist pe teritoriul SUA.

Moscova este împotriva sancţiunilor unilaterale

Conducătorul MAE al Rusiei Serghei Lavrov a îndemnat de la tribuna ONU să se înceteze practica instituirii sancţiunilor unilaterale, care ies în afara cadrului Consiliului de Securitate. Luând cuvântul la summit-ul ONU consacrat Ţelurilor dezvoltării mileniului, el a reamintit că este necesar să se respecte limitele umanitare ale embargoului, să nu se permită ca ele să aibă o influenţă negativă asupra populaţiei. Potrivit lui Lavrov, ignorarea necesităţilor ţărilor cu un nivel scăzut al veniturilor, sporeşte ameninţarea terorismului şi subminează stabilitatea în lume. Ministrul a asigurat, că Moscova va continua să sprijine ţările din spaţiul post-sovietic şi din alte zone, în primul rând din Africa.

 

Sursa: vocea rusiei

Autoritatile americane sunt nemultumite de politica canalului de televiziune Russia Today

Potrivit ziarului The Independent, redactia americana a canalului rus de televiziune Russia Today este suspectata de difuzare de informatii cu caracter extremist pe teritoriul SUA.

SUA nu sunt împotriva intrării Rusiei în NATO

SUA sunt dispuse să vadă Rusia în NATO. Intrarea ei în alianţă este posibilă, însă Moscova trebuie să adopte singură această hotărâre şi să înţeleagă dacă intrarea în NATO corespunde intereselor ei, a declarat ambasadorul SUA la NATO Ivo Daalder. El a subliniat că la NATO poate adera orice ţară europeană.

 

Sursa: vocea rusiei

Free Joomla! template by L.THEME