Costurile promisiunilor electorale ale lui Vladimir Putin ajung la 127 miliarde de euro

Costurile promisiunilor electorale ale premierului rus, Vladimir Putin, favorit în scrutinul prezidenţial din martie, se ridică la 5.100 de miliarde de ruble (127 de miliarde de euro), conform unui studiu al Sberbank publicat de ziarul Vedomosti, citat de mediafax.ro.

Miniștrii moldoveni cu cetățenie română riscă să fie alungați din țară

Membrii Cabinetului de Miniștri, care dețin cetățenie română, riscă să fie alungați din țară, dacă vor participa la ședinţa comună a Guvernelor din Moldova şi România, planificată pentru luna martie, la Iași.

Cel puțin așa avertizează cei de la Partidul Social Democrat (PSD), care susțin că ideea organizării acestei ședințe, „pe teritoriul

Vladimir Putin promite o reînarmare „fără precedent” a Rusiei

Armata rusă va primi, în următorul deceniu, peste 400 de rachete balistice intercontinentale, îşi va spori numărul avioanelor de vânătoare, al elicopterelor şi tancurilor, declară premierul rus Vladimir Putin, candidatul favorit al prezidenţialelor din 4 martie, într-un articol electoral dedicat apărării, publicat luni în Rossiiskaia Gazeta, citat de Agerpres.

REGNUM: Moldova și cele două variante de supraviețuire … opinia expertului de la Tiraspol

La Tiraspol experții sunt de părere că Moldova va continua să discrediteze operațiunea de menținere a păcii de pe Nistru. Despre aceasta informa agenția de presă REGNUM, citându-l pe prorectorul pentru afaceri externe al Universității de Stat de la Tiraspol ”Taras Șevcenco”, Mihail Kușakov.

Limba rusă nu va fi a doua limbă de stat în Letonia

Peste 821 de mii de locuitori ai Letoniei au votat la referendumul de sâmbătă împotriva conferirii limbii ruse statutului de limbă de stat, a anunţat, astăzi, Comisia Electorală Centrală a Letoniei, după numărarea voturilor din toate secţiile de votare.

Conform rezultatelor din 1035 de secţii de votare, deschise pentru referendum, împotrivă au votat 821.722 de persoane, pentru

Vladimir Putin a publicat un nou articol despre securitatea naţională a Rusiei

Securitatea naţională a Rusiei poate fi garantată numai dacă ţara va fi cu adevărat puternică. Aceasta este teza celui de al şaselea articol electoral cu titlul „Să fim puternici: aceasta este garanţia securităţii naţionale a Rusiei”, publicat de premierul Vladimir Putin.

Şeful Statului Major a explicat eşecurile legate de Bulava

Lansările nereuşite ale rachetei Bulava au fost cauzate de factorul uman, a declarat sâmbătă şeful Statului Major al Forţelor Armate ruse, generalul Nikolai Makarov.

El a precizat că, iniţial, militarii nu au putut înţelege care sunt cauzele eşecurilor, deoarece

RĂZBOI RECE: Armata rusă va primi 400 de rachete balistice intercontinentale

"În următorul deceniu, forţele armate vor primi peste 400 de rachete balistice intercontinentale moderne, amplasate la sol şi pe mare, opt submarine cu rachete balistice, aproximativ 20 de submarine de atac, peste 50 de nave de suprafaţă şi circa 100 de aeronave militare", a scris Putin într-un nou articol publicat de Rosiskaia Gazeta.

Preşedintele Letoniei s-a pronunţat împotriva limbii ruse

Preşedintele Letoniei,Andris Bērziņš, care se află în Polonia într-o vizită de lucru, a participat la referendumul privind acordarea limbii ruse statutului de a doua limbă de stat în Letonia. El a votat la Ambasada Letoniei şi s-a pronunţat în favoarea limbii letone.

William Hague: Ambiţiile nucleare ale Iranului pot declanşa un nou Război rece

Ambiţiile nucleare ale Iranului pot declanşa "un nou Război rece" mult mai periculos decât cel dintre ţările occidentale şi Uniunea sovietică din trecut, a declarat vineri ministrul Afacerilor Externe britanic William Hague.

Turcia nu va permite Israelului să se folosească de radarul NATO

Turcia nu va permite unor „terţe ţări”, mai ales Israelului, să se folosească de datele radarului antiaerian al NATO amplasat pe teritoriul Turciei, a declarat pe 17 februarie ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoğlu, la conferinţa de presă cu secretarul general

Letonia respinge transformarea rusei în a doua limbă oficială a ţării - rezultate parţiale

Letonii s-au pronunţat în proporţie de 78,25 la sută împotriva transformării rusei în cea de-a doua limbă oficială a ţării în cadrul unui referendum naţional organizat sâmbătă, conform rezultatelor parţiale publicate de Comisia electorală.

Rusia ar putea câştiga de pe urma embargoului petrolier impus Iranului

Moscova nu sprijină sancţiunile impuse de Occident asupra importurilor de petrol iranian, însă aceste sancţiuni ar putea fi în avantajul Rusiei, deoarece vor duce la scumpirea petrolului, este de părere cotidianul The New York Times.

Premierul Letoniei a îndemnat alegătorii să voteze în referendum împotriva reintroducerii limbii ruse ca limbă de stat

Letonii votează într-un referendum prin care sunt întrebati daca limba rusa sa devina a doua limba oficiala in stat. Referendumul a fost initiat de un grup pro-rus şi are toate şansele să fie respins de populaţie. O iniţiativa similară în Parlamentul de la Riga din luna

O rezoluție a Parlamentului European cere Rusiei să organizeze alegeri libere și corecte

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie în care este criticat scrutinul parlamentar din Rusia din 4 decembrie şi se cere ca în alegerile prezidenţiale din 4 martie să se evite „orice amestec şi problemele” observate în scrutinul parlamentar. Rezoluţia parlamentului

Free Joomla! template by L.THEME