Pasat pledeaza pentru declararea limbii ruse ca limbă de stat

Rezolvarea diferendului transnistrean poate fi obținută prin declararea limbei ruse a doua limbă de stat a Moldovei, a declarat astăzi Valeriu Pasat, ex-directorul SIS, cunoscut pentru legaturile sale cu serviciile secrete ale Federatiei Ruse.

Hillary Clinton face bilanțul politicii externe americane din ultimele 18 luni

Secretarul de stat scoate în evidență noile sancțiuni ONU împotriva Iranului și semnarea noului tratat START cu Moscova

Secretarul de stat al Statelor Unite, Hillary Clinton a lăudat într-un amplu discurs politica externă a administraţiei Obama, scoţând în evidenţă mai ales succesele în privinţa izolării Iranului şi negocierea unui nou tratat de securitate cu Rusia.

Președintele rus Medvedev cere lichidarea teroriștilor din Caucazul de Nord

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat astăzi că bandiţii din Caucazul de Nord trebuie distruşi. Medvedev a făcut declaraţia în urma atacului sinucigaş cu bombă care a ucis ieri cel puţin 17 oameni şi a rănit peste 100 la o piaţă aglomerată din Vladicavkaz,

Vlad Filat a vorbit cu Igor Smirnov la telefon

Prim-ministrul Vlad Filat a avut, aseară, 9 septembrie, o convorbire telefonică cu liderul regiunii transnistrene, Igor Smirnov, cu care a discutat situaţia jurnalistului Ernest Vardanyan şi Ilie Cazac, transmite Info-Prim Neo. 

Institutul Naţional de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova - „cetatea secretelor şi a patrioţilor ascunși” - împlinește astăzi 8 ani

 În sfârşit, am fost şi eu la SIS. Spun asta, pentru că de când mă ştiu, există un cuvânt ce-mi trezeşte fiori de groază şi de ură, un cuvânt compus din trei consoane – simplu la prima vedere, dar înfiorător ca esenţă: KGB. Numai la auzul acestui cuvânt, tata îşi făcea înspăimântat cruce, mama plângea, iar eu amuţeam, tremurând de frică. „Ce slujbă satanică mai au şi aceşti oameni! Vorbesc blând, ah, cât de blând vorbesc ei cu tine, dar când te-au luat, nu te mai întorci sau ieşi bătrân şi stricat de

Plahotniuc despre Plahotniuc: “Nu sunt un capcaun”

Deşi susţine că nu este interesat să apară în presă, omul de afaceri Vlad Plahotniuc ţine prima pagină a revistei „VIP Magazin”.

Businessmanul a declarat că a ieşit la rampă ca să răspundă acuzaţiilor care i se aduc, a negat că ar vrea să devină un Berlusconi al Republicii Moldova, a menţionat că în Republica Moldova businessul nu poate exista în afara politicului. Acesta a reafirmat încă o dată poziţia că liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, are toate

Petru Bogatu: Conspiraţia 7 aprilie, copiată dintr-un roman poliţist

Oricât ar părea de neverosimil acest fapt, tulburările izbucnite după alegerile parlamentare din primăvara anului 2009 au fost descrise cu o exactitate de necrezut într-o carte editată în SUA încă în 1987. La mijloc nu-i însă un fenomen mistic, ci unul eminamente kaghebistic.

Fostul ministru al securitatii din Republica Moldova Anatol Plugaru: „Lupu – tuzikul lui Plahotniuc”

Alianța pentru Integrare Europeană, din alianță anticomunistă a devenit o alianță procomunistă, fiindcă a creat toate premisele ca Partidul Comuniștilor să revină din nou la putere. Și asta pentru că, timp de un an de zile, AIE, în loc să dea nume și răspunsuri în dosarul 7 aprilie, în loc să lupte cu mafia, „face drujbă” cu Vlad

S&P: Problemele politice din România nu vor afecta ratingul ţării şi nu vor inversa reformele

Problemele politice din România nu vor afecta ratingul ţării şi nu vor inversa reformele făcute de Guvern în cadrul acordului de împrumut încheiat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), a declarat analistul Standard & Poor’s (S&P), Marko Mrsnik, într-un interviu acordat Bloomberg.

"Nu ne aşteptăm ca divergenţele politice să împiedice respectarea de către România a obiectivelor privind bugetul şi reformele structurale. Perspectiva actuală a ratingului de ţară este stabilă, ceea ce înseamnă că riscurile sunt adecvate actualului calificativ", a spus Mrsnik.

Medvedev: O democraţie parlamentară ar fi o catastrofă pentru Rusia

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat vineri că un regim parlamentar ar fi "o catastrofă" pentru Rusia, o ţară care nu apreciază prea mult pluralismul de tip occidental.

Exprimându-se în cadrul unui forum de experţi internaţionali din Iaroslav (280 de kilometri nord-est de Moscova), Medvedev a declarat că nu vrea un regim parlamentar puternic

Neue Zurcher Zeitung: Situaţia din România este generată de corupţia larg răspândită

Situaţia din România este generată de corupţia răspândită la toate nivelurile şi de mentalitatea românilor, consideră publicaţia elveţiană Neue Zurcher Zeitung, citată de Deutsche Welle.

Autorul articolului, Jan Koneffke, scriitor şi eseist german care trăieşte la Viena şi la Bucureşti, enumeră cauzele care au condus la actuala stare de fapt din România - fatalismul accentuat şi corupţia.

Ambasadorul Andrei Neguţă ar putea fi rechemat de la Moscova

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţă, ar putea fi rechemat pentru că ar fi loial fostului partid de guvernământ şi nu intereselor statului. Declaraţia a fost făcută de preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, în emisiunea „Politica în direct” la postul naţional de televiziune Moldova 1.

Rechemarea lui Andrei Neguţă va fi discutată în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană. Mihai Ghimpu s-a declarat indignat că

PE: Expulzarea în masă a romilor şi colectarea datelor biometrice sunt "ilegale"

Rezoluţia adoptată joi de Parlamentul European atrage atenţia că expulzările în masă şi colectarea datelor biometrice sunt ilegale, subliniind că sunt încălcate prevederile Cartei Europene a Drepturilor Fundamentale, informează un comunicat oficial.

Potrivit rezoluţiei adoptate de socialişti, liberali, verzi şi comunişti, Franţa ar trebui să suspende imediat expulzările persoanelor de etnie romă. Eurodeputaţii au atras atenţia că prin colectarea datelor biometrice se încalcă prevederile Cartei Europene a Drepturilor Fundamentale.

Presa rusă: PCRM l-ar putea înainta pe Oleg Voronin la președinție

 

Fiul ex-președintelui comunist Vladimir Voronin, Oleg Voronin, ar putea fi inclus pe listele Partidului Comuniștilor în alegerile parlamentare, ca să poată, ulterior, înainta candidatura acestuia la funcția de șef al statului. Cel puțin așa scrie Utro.ru, care susține că citează presa din România.

ONU adoptă rezoluţia privind Kosovo

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat rezoluţia privind Kosovo. Documentul, depus de Serbia, prevede iniţierea unui dialog între autorităţile de la Belgrad şi Priştina. Serbia nu recunoaşte independenţa declarată de fosta sa provincie. Belgradul solicitase anterior noi negocieri pe marginea statutului Kosovo şi condamnase desprinderea acestei regiuni de statul sârb. La

Free Joomla! template by L.THEME