Marian Lupu din nou la Moscova

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, merge astăzi la Moscova, unde urmează să semneze Acordul de colaborare cu Partidul Rusia Unită (Единая Россия), condus de premierul rus, Vladimir Putin.

Lupu va fi însoțit de vicepreședintele partidului, Igor Corman. Se preconizează că Acordul de colaborare va fi semnat mâine, 16 septembrie.

Trupe de mentinere a pacii si civili raniti in tulburari in Kosovo

Etnicii sarbi si albanezi s-au ciocnit in orasul divizat Mitrovica, din Kosovo, ranind trei soldati de mentinere a pacii si sase localnici.

Ciocnirile au inceput dupa ce Turcia a invins Serbia cu 83-82 intr-un meci de baschet din Campionatul Mondial in noaptea de sambata, la Istanbul, impiedicand-o sa ajunga in finala de duminica.

Violenta a readus in prim plan tensiunile din Mitrovica la numai cateva zile dupa ce Belgradul a sustinut o rezolutie de compromis a Organizatiei Natiunilor Unite privind Kosovo, fiind de acord cu un dialog sprijinit de UE cu Kosovo, pentru a

Rusia "nu este îngrijorată" de coridorul de gaze sud-european

Azerbaidjanul este gata să livreze în Europa între 1,5 şi 8 miliarde de metri cubi de gaze lichefiate în cadrul proiectului AGRI, ce va fi realizat în comun cu România şi Georgia, ne-a declarat, la Baku, ministrul azer al industriei şi energiei, Natig Aliyev.

Rusia  nu consideră că aceasta ar putea afecta poziţiile sale pe piaţa europeană, după cum reiese şi din ceea ce a răspuns la întrebarea Radio România, vicepreşedintele Dumei de Stat, Valeri Iazev, preşedintele Societăţii Ruse a gazelor.

Rusia va plati pentru stationarea bazelor sale pe teritoriul kyrgyz

 Ministrul apararii din Kyrgyzstan Abibula Kudaiberdiev a porpus Moscovei sa semneze cat mai repede acordul cu privire la unificarea intr-o singura baza a celor cinci obiecte militare rusesti, amplasate pe teritoriul Kyrgyziei. Biskekul este gata sa amplaseze pe teritoriul kyrgyz o baza militara a FR pentru o perioada de 49 de ani cu posibilitatea prelungirii termenului. In schimb Kyrgyzia vrea sa primeasca in mod gratuit armament rusesc.

STRATFOR: Romania reprezinta adevarata amenintare pentru Rusia

"...Când este vorba de puterile europene din sud-est este de menţionat, în primul rând România, ţara cu care Republica Moldova are legături istorice şi culturale. Cu toate că România nu poate concura cu puterea militară sau economică a Rusiei, apartenenţa sa la blocurile de Vest, cum ar fi Uniunea Europeană şi NATO - fiind aliata Statelor Unite - reprezintă adevărata ameninţare pentru Rusia.  

România sprijină activ partidele pro-europene ale Moldovei, şi pe preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, care a cerut Rusiei să-şi retragă trupele sale din Transnistria",se arata intr-o analiza realizata de Stratfor

Rusia, sub umbrela antirachetă a NATO?

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, speră că noul proiect NATO de scut antirachetă, ce are susţinerea SUA, va fi aprobat la summitul Alianţei de la Lisabona şi că Rusia va accepta să facă parte din acest sistem, relatează Sunday Telegraph, citat de realitatea.net.

Într-un interviu pentru săptămânalul britanic, Rasmussen a cerut construirea unui nou sistem de apărare antirachetă care să

Leonid Kucima: Naftogazul nu poate ajunge la Gazprom

Fostul presedinte al Ucrainei leonid Kucima se pronunta in mod categoric impotriva unificarii celor doua companii Gazprom si Naftogaz.

“Sunt categoric impotriva unificarii, deorece in modul in care o propune Rusia nu este o unificare, ci o absobtie”, a declarat sambata Leonid Kucima. Potrivit acestuia in organizatia unificata “Ucraina nu va fi prezenta”, deoarece capitalizarea Gazpromului si cea a Naftogazului nu pot fi comparate.

Ambasadorul britanic la Bucureşti: „Această Europă conţine şi RM”

„Marea Britanie este un susţinător al procesului de integrare a Republicii Moldova în UE şi sunt bucuros că negocierile în contextul Parteneriatului Estic merg foarte bine. Sper că va fi un proces foarte reuşit”, a declarat Martin Harris, noul ambasador britanic la Bucureşti, citat de Agenţia DECA-press.

Mişcarea Noua Găgăuzie iniţiază un referendum naţional privind acordarea limbii ruse statut de limbă de stat

Mişcarea Noua Găgăuzie iniţiază un referendum naţional privind acordarea limbii ruse statut de limbă de stat.

Grupul de iniţiativă va fi înregistrat la CEC, la începutul săptămânii viitoare.

AFP: Procesul de aderare a Turciei la UE rămâne dificil, în pofida rezultatului referendumului

Europa şi Statele Unite au salutat rezultatul referendumului constituţional din Turcia, prezentat de Ankara ca un atu pe calea integrării sale în UE, perspectivă care continuă însă să întâmpine reticenţe foarte puternice în rândul celor 27 de state ale blocului comunitar.

Ministrul spaniol al Afacerilor Externe, Miguel Angel Moratinos, a văzut în rezultatul referendumului "un semnal clar al vocaţiei europene" a Turciei.

Arenda bazei americane de la Manas (Kyrgyzstan)a fost prelungita pentru inca un an

Acordul a fost semnat in secret in luna iulie.

Departamentul de Stat al SUA a confirmat informatia cu privire la prelungirea stationarii trupelor americane in Kyrgyzstan pentru inca un an si posiblitatea unei prelungiri ulterioare.

Cum arata mogulii in Polonia si cine incearca sa influenteze justitia

"În Polonia nu avem moguli media, mai degrabă putem vorbi despre concerne. Avem totuşi persoane bogate implicate în crima organizată care apelează la 'PR negru' pentru a-şi apăra interesele", a declarat Pawel Wojtunik, şeful Biroului Central Anticorupţie (CBA) din Polonia. Directorul CBA a vorbit despre cât durează în Polonia dosarele intentate pentru fapte de corupţie, despre durata proceselor, precum şi despre persoanele "foarte bine situate" şi modul în care ele pot influenţa derularea justiţiei.

Yaroslaw Kaczinsky a adresat un apel conducerii de varf a Poloniei sa demisioneze

Liderul partidului “Drept si Adevar”, fratele presedintelui mort in catastrofa aviatica de langa Smolensk, Yaroslaw Kaczinsky a adresat un apel sefului statului Bronislaw Komorowsky si prim-ministrului tarii Donald Tusk sa plece din politica. Exemplul lor trebuie sa fie urmat de seful diplomatiei poloneze Radoslaw Sikorsky si ministrul apararii Bogdan Klih.

Traian Băsescu participă la summitul AGRI

Preşedintele Traian Băsescu participă luni şi marţi la lucrările Summit-ului AGRI. Este vorba de un proiect complementar gazoductului Nabucco la care participă Azerbaidjanul, Georgia, România şi Ungaria. Proiectul AGRI presupune o rută de transport al gazelor din Azerbaidjan în Europa, prin România.

Practic, gazele vor ajunge din Azerbaidjan la ţărmul georgian al Mării Negre, unde sunt lichefiate şi transportate cu vase speciale. La Constanţa va fi construit un terminal de gaz lichefiat, de unde resursele vor fi transportate spre restul Europei prin conductele Arad-Szeged şi Giurgiu-Ruse.

Yoshka Fisher: South Stream este concurentul politic al Nabucco

Fostul sef al MAE german Yoshka Fisher a declarat ca Rusia impiedica constructia conductei de gaze Nabucco.

Potrivit lui Fisher South Stream nu se construieste din considerente economice, ci din cele politice, anume din acest motiv Rusia cumpara gazul de la furnizorii potentiali ai Nabucco.

Free Joomla! template by L.THEME