BELARUS VA PRIMI PETROL DIN VENEZUELA

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Vali Tivadar

Conform declaratiilor presedintelui Aleksandr Lukasenko, Belarus va primi petrol din Venezuela. Decizia este rezultatului tratativelor purtate la nivel inalt intre presedintii celor doua tari. In cel mai scurt timp se vor semna intelegerile cu privire la livrarea petrolului din Venezuela in Belarus si colaborarea in domeniul energetic. Aleksandr Lukasenko a declarat ca discutiile s-au desfasurat intr-o atmosfera placuta si ca « petrolul din Venezuela va sosi la intreprinderile noastre de prelucrare. Impreuna vom prelucra si vinde produsele petroliere pe piata europeana ».

Intreprinderea mixta « PetroleraBeloVenezolana » extrage deja in jur de 1 milion de tone de petrol anual.

In cadrul tratativelor s-a decis ca Belarus va efectua gazificarea oraselor si satelor din Venezuela. Presedintele Lukasenko a mentionat ca „in anul urmator vom construi in Venezuela trei-patru uzine in domeniul constructiei de tractoare, masini da tonaj mare, o uzina mare de caramida”.

Vizita presesintelui Lukasenko in Venezuela a inceput in data de 15 martie.

Free Joomla! template by L.THEME