Potrivit site-ului Intitutului Naţional pentru Fizică a Pământului (INFP) sambata seara,  intr-un interval de cinci minute in Marea Neagra au avut loc trei cutremure

Seismele aveau magnitudini cuprinse între 2,9 şi 4.3 grade. Potrivit datelor INFP, primul cutremur, de 2,9 grade, a avut loc la o adâncime de trei kilometri, sâmbătă, la ora 18.51, la latitudinea 44.40N şi longitudinea 32.42E.

Cel de-a doilea seism resimţit în Marea Negraă sâmbătă, la ora 18.55, a avut 4,3 grade , fiind produs la o adâncime de 30 de metri, la latitudinea 43.69N şi longitudinea 35.29E.

Ultimul seism, produs la câteva secunde după cel de-al doilea, a avut 3,9 grade, producându-se la o adâncime de 32 de metri, la latitudinea 44.52N şi longitudinea 32.59E.

Sursa: Mediafax


Guvernul rus a hotarat sa investeasca aproape 800 de milioane de dolari in constructia unui nou cosmodrom, la Vostosnii, in regiunea Amur din sud-estul indepartat al Rusiei, a anuntat, luni, premierul Vladimir Putin. "Guvernul a decis sa investeasca 24,7 miliarde de ruble pentru a construi, in trei ani, cosmodromul de la Vostosnii", a declarat Vladimir Putin cu ocazia unei vizite in Orasul stelelor, centrul de pregatire a astronautilor din nordul Moscovei, transmite Mediafax. "Sper cu tarie ca Vostosnii sa devina primul cosmodrom national construit pentru misiuni civile, care sa asigure Rusiei o independenta absoluta pentru misiunile ei spatiale", a adaugat premierul rus, citat de site-ul oficial al guvernului. Rusia lanseaza cea mai mare parte a satelitilor sai si a celor straini de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan. Moscova plateste guvernului din Astana o chirie de 115 milioane de dolari pe an pentru dreptul de exploatare a cosmodromului.

Operatorul naţional de comunicaţii „Moldtelecom” poartă negocieri cu România privind majorarea numărul posturilor româneşti retransmise în Republica Moldova. Specialiştii de la întreprindere susţin că în Republica Moldova predomină posturile tv ruse prin faptul că majoritatea posturilor tv româneşti, care prezintă interes pentru abonaţii potenţiali, sunt private de dreptul la retransmisie. Pe 22 februarie „Moldtelecom” a început să ofere un nou serviciu – televiziune digitală după tehnologia IP, care în prezent asigură acoperirea naţională cu transmisiunea a 60 de posturi tv. Dintre acestea unul este în limbă franceză, 14 în limba română, 19 cu subtitrare în română şi rusă şi 26 în limba rusă. Investiţiile în proiect au constituit circa 55 mil. lei.

Free Joomla! template by L.THEME