Care a fost, în opinia D-voastră, semnificaţia anului 2010 pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean? Cum aţi aprecia activitatea Alianţei pentru Integrare Europeană în calitate de partener în cadrul procesului de reglementare, dacă ar fi s-o comparaţi cu puterea precedentă, comunistă?

Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Federatiei Ruse in Republica Moldova, Valeri Kuzmin, care se ocupa si de dosarul transnistrean din partea Moscovei, a declarat intr-un interviu publicat luni de catre agentia Info-Prim Neo ca rezolvarea acestui diferend consta la baza sa in punerea de acord intre cele doua

Rusia va fi distrusă pentru ambiţiile sale imperialiste. Aşa crede politologul Vafa Guluzade, fostul consilier pe întrebări de politică externă a trei preşedinţi din Azerbaidjan. Declaraţia a fost făcută pentru portalul regnum.ru.
„În prezent, în Rusia s-a creat o situaţie dificilă care poate ieşi de sub controlul autorităţilor de la Kremlin. Ţara cade în beznă.

Pentru că îl imita ca un papagal pe Vladimir Putin, fostul preşedinte comunist, Vladimir Voronin, îşi dorea să aibă şi el la Chişinău nu numai o ”democraţie controlată”, precum cea din Rusia, ci şi un Hodorkovski personal. Acesta din urmă trebuia să fie arestat şi condamnat în a doua jumătate a anului 2009. Astfel, 2011 ar fi fost pentru el cel de-al treilea an de puşcărie.

Zeci de etnici români din Timoc au fost anchetaţi de poliţia sârbă în legătură cu finanţarea de către Bucureşti a organizaţiilor româneşti din Serbia. Încurajate  de declaraţiile raportorilor Consiliului Europei care au afirmat că Belgradul respectă drepturile minorităţilor, autorităţile sârbe au lansat un nou val de atacuri la adresa comunităţii româneşti din Valea Timocului.

Free Joomla! template by L.THEME