A fost oprit cel de-al saselea bloc al centralei atomice de la Kozlodui


Vali Tivadar

 

Cel de-al saselea bloc al centralei de la Kozlodui s-a oprit ieri in mod automat din cauza sistemului de aparare in caz de incidente. Deconectarea blocului s-a produs din cauza unor probleme la sistemul de control. In prezent s-a creat o comisie care se ocupa de investigarea cauzelor incidentului, iar cel cel de-al cincilea bloc functioneaza la putere maxima. Conform declaratiilor oficiale incidentul de la cenrala atomica de la Kozlodui nu a dus la o crestere a nivelului radiatiei pe teritoriul centralei.

 

Presedintele Curtii de Justitie din Moscova acuza militia de abuz

Vali Tivadar

 

Presedintele Curtii de Justitie din Moscova, Olga Egorova, a declarat ca organele de militie din oras in timpul actiunilor neautorizate retin persoane fara nici o baza legala, conform principiului « cu cat mai multi, cu atat mai bine ». Ea a spus ca militienii nu-i cunosc pe organizatori, ii retin pe toti la rand, iar in timpul procesului nimeni nu poate spune nimic, acest circ continua pe parcursul la cativa ani ». Olga Egorova a declarat ca, exista cazuri in care militia moscovita a retinut cetateni care nu erau participanti la miting, inclusiv jurnalisti aflati in zona ». Declaratia a fost facuta ieri in cadrul sedintei Comisiei Legislative si pentru Probleme de Cadre a Dumei din Moscova

 

 

A scazut venitul net al Lukoil

 Vali Tivadar

 

Venitul net al celei mai mari companii petroliere din Rusia pe anul 2009 s-a redus cu 32,7%, adica cu aproximativ 45,152 miliarde de ruble. In lunile ianuarie-septembrie conforma datelor standardelor evidentei contabile Lukoil a obtinut un venit de 39,26 miliarde de ruble, ceea ce este cu 1,6 ori mai putin decat pentru aceeasi perioada a anului 2008. In 2008 venitul net al companiei a crescut cu 1,6 ori pana la 67,19 miliarde de ruble. Capitalul Lukoil este de 21,26 milioane de ruble. Firma americana Coconophillips detinne 20% din atiuni, presedintele companiei Vaghit Alekperov detine in mod direct si indirect mai mult de 20% din actiuni, iar vice-presedintele Leonid Fedun are in jur de 10%. In anul 2009 Lukoil a crescut extractia petrolului cu 1,8% pana la 97 milioane tone. Vaghit Alekperov a declarat ca in anul 2010 Lukoil planifica cresterea extractiei cu 0.8% in comparatie cu anul 2009, adica pana la 116 milioane de tone.

Free Joomla! template by L.THEME