A scazut datoria publica Romaniei

Vali Tivadar


In comparatie cu luna decembrie a anului trecut datoria publica a Romaniei a scazut cu aproximativ 1 miliard de euro, transmite Mediafax. In luna ianuarie a anului curent datoria publica a scazut cu 2,77%, de la 148 miliarde la 143,95 miliarde de lei. Conform Ministerului Finantelor ponderea datoriei publice in lei a scazut de la 47,5% cum era la sfarsitul lunii decembrie 2009 la 41,88% in ianuarie 2010. In euro si alte valute a avut loc o scadere de la 41,1% la 41,88% pentru aceeasi perioada de timp. Evaluatorul acordului stand-by, Jeffrey Franks, seful FMI misiunii FMI declara in luna ianuarie ca atata timp cat se va aplica un proces de consolidare fiscala, care va reduce deficitul bugetar la 5,9% din PIB in 2010, datoria publica a Romaniei nu va reprezenta un pericol pentru tara, urmand sa ajunga sub 3% din PIB.


BELARUS VA PRIMI PETROL DIN VENEZUELA

 

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Vali Tivadar

Conform declaratiilor presedintelui Aleksandr Lukasenko, Belarus va primi petrol din Venezuela. Decizia este rezultatului tratativelor purtate la nivel inalt intre presedintii celor doua tari. In cel mai scurt timp se vor semna intelegerile cu privire la livrarea petrolului din Venezuela in Belarus si colaborarea in domeniul energetic. Aleksandr Lukasenko a declarat ca discutiile s-au desfasurat intr-o atmosfera placuta si ca « petrolul din Venezuela va sosi la intreprinderile noastre de prelucrare. Impreuna vom prelucra si vinde produsele petroliere pe piata europeana ».

Intreprinderea mixta « PetroleraBeloVenezolana » extrage deja in jur de 1 milion de tone de petrol anual.

In cadrul tratativelor s-a decis ca Belarus va efectua gazificarea oraselor si satelor din Venezuela. Presedintele Lukasenko a mentionat ca „in anul urmator vom construi in Venezuela trei-patru uzine in domeniul constructiei de tractoare, masini da tonaj mare, o uzina mare de caramida”.

Vizita presesintelui Lukasenko in Venezuela a inceput in data de 15 martie.

Petrolera BeloVenezolana Belarus Venezuela, petrol piata europeana a petrolului gazificare

Free Joomla! template by L.THEME